Συνέδρια

Αρχική

Αρχική


Εργαστήριο

Εργαστήριο


Δημιουργίες

Δημιουργίες


Έρευνα

Έρευνα


Εργαλεία

Εργαλεία


Ιστολόγιο

Ιστολόγιο


 Συνέδρια

Εδώ αναρτώνται δράσεις και πληροφορίες που αφορούν επιστημονικές συναντήσεις, συζητήσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, εκδηλώσεις.


  > 7th Conference on Informatics in Education 2015 (7th CIE2015)

  Το Συνέδριο διοργανώνεται από τα Τμήματα Πληροφορικής των Πανεπιστημίων Πειραιώς και Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την ΕΠΥ και εστιάζεται στην Πληροφορική, αλλά και στις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και καλύπτει τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης - Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια), Πρωτοβάθμια, Τριτοβάθμια - όσο και την μη τυπική εκπαίδευση.

  Θα λάβει χώρα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στους χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς, 9-11 Οκτωβρίου 2015.

  Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο θα περιληφθούν και φέτος στα ηλεκτρονικά πρακτικά, ενώ θα υπάρξουν κεντρικές ομιλίες, ιδιαίτερες εργαστηριακές συνεδρίες και συνεδρίες στρογγυλής τράπεζας.
  Η κατάθεση περίληψης ή πλήρους άρθρου μπορεί να γίνει μέχρι αρχή Ιουλίου, ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://di.ionio.gr/cie).


  > Μαραθώνιος Προγραμματισμού: ανοιχτά δεδομένα στις μεταφορές

  Η Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) και το ODI Athens (https://odi.ellak.gr/), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους σχετικά με τα Ανοιχτά Δεδομένα και τις Ανοιχτές Τεχνολογίες, υποστηρίζει και συμμετέχει στο διήμερο Crowdhackathon που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουλίου 2015 στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Αθήνα, κτίριο INNOVATHENS). Διοργανώνεται από τις Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ), την εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, INNOVATHENS.

  Στο Hackathon #Transport καλούνται να συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, συγκοινωνιολόγοι, αρχιτέκτονες, στελέχη επικοινωνίας & εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, φοιτητές και γενικά οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την επιχειρηματικότητα και βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, είτε ως developers για την υλοποίηση εφαρμογών, είτε ως μέντορες για υποστήριξη στην υλοποίηση, ως επιχειρήσεις για συμβουλευτική συμμετοχή ή ως στελέχη του δημοσίου τομέα.

  Οι τρεις πρώτες ομάδες που θα διακριθούν για την εφαρμογή τους θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα. Επίσης, στους συμμετέχοντες και στους νικητές θα προσφερθούν υπηρεσίες σε είδος.

  Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Χώρος και Ημερομηνία: INNOVATHENS 4 & 5 Ιουλίου 2015, Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα.
  • Όνομα και hashtag: #transport, #crowdhackathon

  Η ΕΕΛ/ΛΑΚ στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας εργασίας για τα ανοιχτά δεδομένα (https://opendata.ellak.gr/) έχει καταγράψει όλα τα σύνολα δεδομένων που είναι ανοιχτά έως σήμερα, ο πίνακας είναι διαθέσιμος στο http://go.eellak.gr/datasets. Όσοι έχουν νέα σύνολα δεδομένων να προτείνουν μπορούν να στείλουν email στο datasets@eellak.gr.


  > Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

  Ακολουθεί μια λίστα με επικείμενα συνέδρια που άπτονται των ενδιαφερόντων της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

  Η ΕΛΛ/ΛΑΚ θα συμμετάσχει στα παραπάνω οργανώνοντας παρουσιάσεις και εργαστήρια. Θεματολογία που ενδιαφέρει:
  1. ανοιχτό λογισμικό
  2. ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο (wikipedia, GLAM, wikicommons, openstreetmap, internet archive)
  3. 3d printing κ.λπ.
  Μπορείτε να δείτε σχετικά στο team.eellak.gr.

  Σημείωση: εκκρεμεί η ανακοίνωση για διοργάνωση της φετινής FOSSCOMM, η οποία, ωστόσο, ενδέχεται να μην υλοποιηθεί για φέτος (δεν έχει οριστεί ακόμα οργανωτική επιτροπή).


Πίσω σε σελίδες του ίδιου κλάδου
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΠΑΙΔΕΙΑ
Παιδεία, Πληροφορία, Λογισμικό

 

 

    English

Διαθέσιμα


Διαθέσιμα

Χρήστης


Χρήστης

Πλοηγός


Πλοηγός

Οθόνη


Οθόνη

Ιστόγραμμα


Ιστόγραμμα

Αναφορές


Αναφορές© Διαδικτυοπαίδεια 2018