Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Αρχική

Αρχική


Εργαστήριο

Εργαστήριο


Δημιουργίες

Δημιουργίες


Έρευνα

Έρευνα


Εργαλεία

Εργαλεία


Ιστολόγιο

Ιστολόγιο


 Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

        Η Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ) είναι ένα μάθημα πανελλαδικά εξεταζόμενο της τεχνολογικής κατεύθυνσης.
        Δίνει το θεωρητικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη αλγορίθμων και προγραμμάτων για την επίλυση προβλημάτων με υπολογιστή.
        Έχει δύο (2) ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαία και περιλαμβάνει δύο (2) βιβλία, το κυρίως βιβλίο με την απαραίτητη θεωρία και το τετράδιο του μαθητή με ασκήσεις πάνω στη θεωρία. Τα βιβλία μπορούμε επίσης να τα βρούμε κι εδώ.
        Στη συνέχεια παραθέτουμε ένα σύνολο από εφαρμογές από τις οποίες άλλες μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε απευθείας στο διαδίκτυο και άλλες να τις κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας δημιουργώντας με τη βοήθειά τους αλγορίθμους. Φυσικά πριν αρχίσουμε να δημιουργούμε και να εκτελούμε αλγορίθμους ελέγχοντας με τη βοήθεια των εφαρμογών αν είναι σωστοί, θα πρέπει να έχουμε το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο ξεκινώντας βήμα βήμα από τις πιο απλές έννοιες και απλά προβλήματα και προχωρώντας σιγά σιγά στις πιο σύνθετες έννοιες και προβλήματα.
        Στην ηλεκτρονική τάξη μπορούμε να δούμε την ύλη της Γ' τάξης ημερήσιων γενικών λυκείων για τις πανελλήνιες εξετάσεις του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, καθώς και δραστηριότητες αυτοαξιολόγησης, ενώ στο ιστολόγιο μπορούν να συζητηθούν οποιεσδήποτε απορίες.


Η ώρα του κώδικα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό με διασκεδαστικό τρόπο, ακόμη κι αν είναι εντελώς αρχάριοι. Βοηθήστε τα "angry birds" να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, τοποθετώντας κατάλληλα τις εντολές που δίνονται, ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος κώδικας.


Μια εφαρμογή χρήσιμη για την εισαγωγή στις έννοιες των αλγορίθμων και την οπτικοποίηση της εκτέλεσής τους είναι το Scratch. Δεν προαπαιτεί γνώσεις στον προγραμματισμό και τους αλγορίθμους αλλά ούτε και θέτει όριο στην εμβάθυνσή τους, γι' αυτό και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο. Ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να εκτελέσετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής απευθείας με σύνδεση στο internet, online Scratch ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα

καθώς και για να κάνετε ελεύθερη λήψη για εκτέλεση στον υπολογιστή σας, παλαιότερης έκδοσης της εφαρμογής.


Επίσης, μια άλλη εφαρμογή χρήσιμη για την εισαγωγή στις έννοιες των αλγορίθμων και την οπτικοποίηση της εκτέλεσής τους είναι το RoboMind. Δεν προαπαιτεί γνώσεις στον προγραμματισμό και τους αλγορίθμους αλλά ούτε και θέτει όριο στην εμβάθυνσή τους, γι' αυτό και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο. Ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να κάνετε ελεύθερη λήψη της εφαρμογής, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα με τις οδηγίες για να βρείτε πληροφορίες για την εφαρμογή, τις βασικές εντολές, προγραμματιστικές δομές και προγράμματα.


Για να γράψετε αλγορίθμους ή να ελέγξετε την εκτέλεση κάποιου αλγορίθμου σε Ψευδογλώσσα, ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να οδηγηθείτε σ' έναν διερμηνευτή για την Ψευδογλώσσα, για όσους είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.
Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή δεν χρειάζεται να εγγραφείτε μέλος.


Στην παρακάτω ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε ένα αναλυτικό εγχειρίδιο της ΓΛΩΣΣΑΣ.


Για να γράψετε ή να ελέγξετε προγράμματα στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας την ΓΛΩΣΣΑ, μπορείτε να κάνετε λήψη του διερμηνευτή της ΓΛΩΣΣΑΣ από τον παρακάτω υπερσύνδεσμο.


Στην παρακάτω ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του διερμηνευτή της ΓΛΩΣΣΑΣ.


Ενώ στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βρείτε βοήθεια για τον διερμηνευτή της ΓΛΩΣΣΑΣ.


Για να δημιουργήσετε και να ελέγξετε στον υπολογιστή σας το διάγραμμα ροής ενός αλγορίθμου, μπορείτε να κάνετε λήψη του Δημιουργού Διαγραμμάτων Ροής από τον παρακάτω υπερσύνδεσμο.


Ενώ στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να κάνετε λήψη των Οδηγιών χρήσης για τον Δημιουργό Διαγραμμάτων Ροής.


Σ' αυτή τη διεύθυνση μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον Δημιουργό Διαγραμμάτων Ροής.


Παρακάτω μπορείτε να κάνετε λήψη του συνολικού πακέτου Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ και Δημιουργός Διαγραμμάτων Ροής.


Πίσω σε σελίδες στο ίδιο μονοπάτι
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΠΑΙΔΕΙΑ
Παιδεία, Πληροφορία, Λογισμικό

 

 

    English

Διαθέσιμα


Διαθέσιμα

Χρήστης


Χρήστης

Πλοηγός


Πλοηγός

Οθόνη


Οθόνη

Ιστόγραμμα


Ιστόγραμμα

Αναφορές


Αναφορές© Διαδικτυοπαίδεια 2019