Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Αρχική

Αρχική


Εργαστήριο

Εργαστήριο


Δημιουργίες

Δημιουργίες


Έρευνα

Έρευνα


Εργαλεία

Εργαλεία


Ιστολόγιο

Ιστολόγιο


 Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

        Η Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ) μετονομάζεται σε Πληροφορική και είναι ένα μάθημα πανελλαδικά εξεταζόμενο της ομάδας προσανατολισμού σπουδών οικονομίας και πληροφορικής της Γ' τάξης λυκείου.
        Δίνει το θεωρητικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη αλγορίθμων και προγραμμάτων για την επίλυση προβλημάτων με υπολογιστή.
        Έχει επτά (6 + 1) ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαία και περιλαμβάνει τέσσερα (4) βιβλία. Αυτά είναι το κυρίως βιβλίο κι ένα συμπληρωματικό με την απαραίτητη θεωρία, το τετράδιο του μαθητή με ασκήσεις πάνω στη θεωρία και τις οδηγίες μελέτης του μαθητή. Παλαιότερη έκδοση των βιβλίων μπορούμε να βρούμε κι εδώ.
        Στη συνέχεια παραθέτουμε ένα σύνολο από εφαρμογές από τις οποίες άλλες μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε απευθείας στο διαδίκτυο και άλλες να τις κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας δημιουργώντας με τη βοήθειά τους αλγορίθμους. Φυσικά πριν αρχίσουμε να δημιουργούμε και να εκτελούμε αλγορίθμους ελέγχοντας με τη βοήθεια των εφαρμογών αν είναι σωστοί, θα πρέπει να έχουμε το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο ξεκινώντας βήμα βήμα από τις πιο απλές έννοιες και απλά προβλήματα και προχωρώντας σιγά σιγά στις πιο σύνθετες έννοιες και προβλήματα.
        Στην ηλεκτρονική τάξη μπορούμε να δούμε την ύλη της Γ' τάξης ημερήσιων γενικών λυκείων για τις πανελλήνιες εξετάσεις του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, ενώ στο ιστολόγιο μπορούν να συζητηθούν οποιεσδήποτε απορίες.


Η ώρα του κώδικα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό με διασκεδαστικό τρόπο, ακόμη κι αν είναι εντελώς αρχάριοι. Βοηθήστε τα "angry birds" να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, τοποθετώντας κατάλληλα τις εντολές που δίνονται, ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος κώδικας.


Μια εφαρμογή χρήσιμη για την εισαγωγή στις έννοιες των αλγορίθμων και την οπτικοποίηση της εκτέλεσής τους είναι το Scratch. Δεν προαπαιτεί γνώσεις στον προγραμματισμό και τους αλγορίθμους αλλά ούτε και θέτει όριο στην εμβάθυνσή τους, γι' αυτό και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο. Ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να εκτελέσετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής απευθείας με σύνδεση στο internet, online Scratch ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα

καθώς και για να κάνετε ελεύθερη λήψη για εκτέλεση στον υπολογιστή σας, παλαιότερης έκδοσης της εφαρμογής.


Επίσης, μια άλλη εφαρμογή χρήσιμη για την εισαγωγή στις έννοιες των αλγορίθμων και την οπτικοποίηση της εκτέλεσής τους είναι το RoboMind. Δεν προαπαιτεί γνώσεις στον προγραμματισμό και τους αλγορίθμους αλλά ούτε και θέτει όριο στην εμβάθυνσή τους, γι' αυτό και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο. Ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να κάνετε ελεύθερη λήψη της εφαρμογής, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα με τις οδηγίες για να βρείτε πληροφορίες για την εφαρμογή, τις βασικές εντολές, προγραμματιστικές δομές και προγράμματα.


Για να γράψετε αλγορίθμους ή να ελέγξετε την εκτέλεση κάποιου αλγορίθμου σε Ψευδογλώσσα, ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να οδηγηθείτε σ' έναν διερμηνευτή για την Ψευδογλώσσα, για όσους είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.
Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή δεν χρειάζεται να εγγραφείτε μέλος.


Για να γράψετε προγράμματα ή να ελέγξετε την εκτέλεση κάποιου προγράμματος σε ΓΛΩΣΣΑ, ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να οδηγηθείτε σ' έναν διερμηνευτή για την ΓΛΩΣΣΑ, για όσους είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.
Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή δεν χρειάζεται να εγγραφείτε μέλος.


Στην παρακάτω ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε ένα αναλυτικό εγχειρίδιο της ΓΛΩΣΣΑΣ.


Για να γράψετε ή να ελέγξετε προγράμματα στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας την ΓΛΩΣΣΑ, μπορείτε να κάνετε λήψη του διερμηνευτή της ΓΛΩΣΣΑΣ από τον παρακάτω υπερσύνδεσμο.


Στην παρακάτω ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του διερμηνευτή της ΓΛΩΣΣΑΣ.


Ενώ στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βρείτε βοήθεια για τον διερμηνευτή της ΓΛΩΣΣΑΣ.


Πίσω σε σελίδες στο ίδιο μονοπάτι
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΠΑΙΔΕΙΑ
Παιδεία, Πληροφορία, Λογισμικό

 

 

    English

Διαθέσιμα


Διαθέσιμα

Χρήστης


Χρήστης

Πλοηγός


Πλοηγός

Οθόνη


Οθόνη

Ιστόγραμμα


Ιστόγραμμα

Αναφορές


Αναφορές© Διαδικτυοπαίδεια 2023