Πληροφορική

Αρχική

Αρχική


Εργαστήριο

Εργαστήριο


Δημιουργίες

Δημιουργίες


Έρευνα

Έρευνα


Εργαλεία

Εργαλεία


Ιστολόγιο

Ιστολόγιο


 Δημοτικό, πληροφορική

        Παραθέτουμε εφαρμογές από τις οποίες άλλες μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε απευθείας στο διαδίκτυο και άλλες να τις κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας για να δημιουργήσουμε με τη βοήθειά τους κώδικα και αλγορίθμους, αλλά και να εκφραστούμε μέσω της ζωγραφικής και της μουσικής.


Η ώρα του κώδικα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό με διασκεδαστικό τρόπο, ακόμη κι αν είναι εντελώς αρχάριοι. Βοηθήστε τα "angry birds" να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, τοποθετώντας κατάλληλα τις εντολές που δίνονται, ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος κώδικας.


Μια εφαρμογή χρήσιμη για την εισαγωγή στις έννοιες των αλγορίθμων και την οπτικοποίηση της εκτέλεσής τους είναι το Scratch. Δεν προαπαιτεί γνώσεις στον προγραμματισμό και τους αλγορίθμους αλλά ούτε και θέτει όριο στην εμβάθυνσή τους, γι' αυτό και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο. Ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να εκτελέσετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής απευθείας με σύνδεση στο διαδίκτυο, online Scratch ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα

καθώς και για να κάνετε ελεύθερη λήψη για εκτέλεση στον υπολογιστή σας, παλαιότερης έκδοσης της εφαρμογής.


Επίσης, μια άλλη εφαρμογή χρήσιμη για την εισαγωγή στις έννοιες των αλγορίθμων και την οπτικοποίηση της εκτέλεσής τους είναι το RoboMind. Δεν προαπαιτεί γνώσεις στον προγραμματισμό και τους αλγορίθμους αλλά ούτε και θέτει όριο στην εμβάθυνσή τους, γι' αυτό και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο. Ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να κάνετε ελεύθερη λήψη της εφαρμογής, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα με τις οδηγίες για να βρείτε πληροφορίες για την εφαρμογή, τις βασικές εντολές, προγραμματιστικές δομές και προγράμματα.


Η Logo είναι μια εφαρμογή χρήσιμη για την εισαγωγή στις έννοιες των αλγορίθμων και την οπτικοποίηση της εκτέλεσής τους μέσω της ζωγραφικής. Ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να μεταβείτε στο LYNX και να δημιουργήσετε ένα έργο απευθείας με σύνδεση στο διαδίκτυο,

ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα για να κάνετε λήψη της MSWLogo για Windows.
Επίσης, ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να μεταβείτε στο turtleSpaces και να δημιουργήσετε ένα έργο απευθείας με σύνδεση στο διαδίκτυο, turtleSpaces IDE ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα για να κάνετε ελεύθερη λήψη για εκτέλεση στον υπολογιστή σας εκδόσεων των turtleSpaces για Windows, macOS και Linux λειτουργικά συστήματα x64.


Για την εισαγωγή στη χρήση του υπολογιστή, αλλά και την έκφραση και δημιουργία μέσω της ζωγραφικής υπάρχει το Tux Paint. Είναι ένα ελεύθερο, ανοιχτού κώδικα λογισμικό σχεδίασης για παιδιά.


Για την έκφραση και δημιουργία μέσω της ζωγραφικής υπάρχει το MyPaint. Είναι ένα ελεύθερο, ανοιχτού κώδικα λογισμικό σχεδίασης για παιδιά.


Για την έκφραση και δημιουργία μέσω της μουσικής υπάρχει το MuseScore, ελεύθερο λογισμικό σύνθεσης μουσικής.


Πίσω σε σελίδες στο ίδιο μονοπάτι
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΠΑΙΔΕΙΑ
Παιδεία, Πληροφορία, Λογισμικό

 

 

    English

Διαθέσιμα


Διαθέσιμα

Χρήστης


Χρήστης

Πλοηγός


Πλοηγός

Οθόνη


Οθόνη

Ιστόγραμμα


Ιστόγραμμα

Αναφορές


Αναφορές© Διαδικτυοπαίδεια