Μουσική

Αρχική

Αρχική


Εργαστήριο

Εργαστήριο


Δημιουργίες

Δημιουργίες


Έρευνα

Έρευνα


Εργαλεία

Εργαλεία


Ιστολόγιο

Ιστολόγιο


 Μουσική

        Η Μουσική αποτελεί δημιουργία και ψυχαγωγία. Η εκπαίδευση σ' αυτήν βοηθάει να την κατανοήσουμε περισσότερο. Οι παρακάτω εφαρμογές έχουν σαν στόχο να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε από τις παραπάνω ανάγκες.

«Ένα κουνελάκι στην εξοχή», μουσική σύνθεση από «ΠΜΣΑ».
Δημιουργήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 με το ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα MuseScore έκδοση 2.0.2 στο περιβάλλον του επίσης ελεύθερου και ανοικτού κώδικα λειτουργικού συστήματος ubuntu studio έκδοση Disco Dingo 19.04.

Διανέμεται με την άδεια


Για να συνθέσετε μουσική τοπικά στον υπολογιστή σας, μπορείτε να κάνετε λήψη της ελεύθερης εφαρμογής σύνθεσης μουσικής MuseScore από τον παρακάτω υπερσύνδεσμο.


Το αποθετήριο "Ευτέρπη: Τραγούδια για εκπαιδευτική χρήση - Ψηφιακό Μουσικό Ανθολόγιο" είναι μια διαδικτυακή συλλογή τραγουδιών για εκπαιδευτική χρήση στην Ελλάδα. Σ' αυτό μπορείτε να αναζητήσετε, να δείτε παρτιτούρες και μαθησιακά αντικείμενα για τη διδασκαλία της μουσικής αγωγής. Κάθε τραγούδι παρουσιάζεται σε μουσική σημειογραφία (musescore ή finale) και συνοδεύεται από σύγχρονα εκπαιδευτικά μεταδεδομένα. Στην "Ευτέρπη" περιλαμβάνονται τραγούδια από ιστορικές πηγές και μουσικές ανθολογίες του 19ου και 20ου αιώνα καθώς και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια τα οποία αποτελούν ευγενική συνεισφορά συνθετών και αξιόλογων μουσικολόγων - εκπαιδευτικών.


Το έργο του "Μίκη Θεοδωράκη" στο διαδίκτυο.


Το αλφαβητικό ευρετήριο στίχων "stixoi.info" είναι μια διαδικτυακή συλλογή στίχων τραγουδιών. Σ' αυτό μπορείτε να αναζητήσετε τραγούδια και τους στίχους τους αλφαβητικά, ανά στιχουργό - ποιητή, ανά τίτλο, ανά συνθέτη, ανά ερμηνευτή, ανά δισκογραφία, ανά έτος πρώτης κυκλοφορίας.


Για να συνθέσετε μουσική τοπικά στον υπολογιστή σας δημιουργώντας μελωδίες, αναμιγνύοντας ήχους και άλλα πολλά, μπορείτε να κάνετε λήψη της ελεύθερης εφαρμογής σύνθεσης μουσικής Let's make music από τον παρακάτω υπερσύνδεσμο,


Για να παίξετε drums στον υπολογιστή σας μέσω διαδικτύου, ακολουθήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να οδηγηθείτε σ' ένα στούντιο μουσικής, όπου μπορείτε να επιλέξετε σύνολο κρουστών και να παίξετε τα δικά σας κομμάτια.
Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.


Μια άλλη ελεύθερη εφαρμογή με την οποία μπορείτε να συνθέσετε μουσική τοπικά στον υπολογιστή σας, είναι η


Πίσω σε σελίδες στο ίδιο μονοπάτι
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΠΑΙΔΕΙΑ
Παιδεία, Πληροφορία, Λογισμικό

 

 

    English

Διαθέσιμα


Διαθέσιμα

Χρήστης


Χρήστης

Πλοηγός


Πλοηγός

Οθόνη


Οθόνη

Ιστόγραμμα


Ιστόγραμμα

Αναφορές


Αναφορές© Διαδικτυοπαίδεια 2023